CONTACT

Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group
Photo: Fredrik Sweger
 

Hammond is back!

Med en Hammond B3 orgel i högsätet svänger och groovar sig Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group rakt in i 2000-talet.

Gruppens sound har sitt ursprung i den s.k orgeljazzen som bl.a Jimmy Smith, Jimmy McGriff och Jack McDuff införde under 1960-talet.

Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group består av:

Pierre Swärd - Hammond B3 och sång, Jan Ottesen- Gitarr, a Jocke Ekberg -Trummor.

Låtmaterialet är en blandning av egna och andras kompositioner. Man kan få höra låtar signerade Swärd, Ottesen, Wes Montgomery, Jaco Pastorius, Roland Kirk m.fl.

Karaktären är blandad – från hårdsvängande, ruffiga låtar till stillsamma , känsliga ballader. Det är jazz, soul, blues och funk som blandas friskt och härligt spontant och dynamiskt.

Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group gjorde stor succé en oktoberkväll 1991 på jazzklubb Fasching i Stockholm, vilket startade upp en fantastisk tid framåt för Pierre, Hammond B3:an och trion. Hammondsoundet ,svänget och groovet är kännetecknande för trion som glatt festivaler och klubbar från -91 och framåt.

Ett flertal livekonserter har sänts på radio genom åren. Även en del tv har gjorts. Bl.a.så ingick gruppen hösten 2000 i SVT:s jazzsatsning ” Jazz på Nalen ”.

Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group har släppt 2 CD-skivor. - “Organ Jazz´n Soul” (1996) och “Up and at it” (2001). En 3:e CD är under planering med trion.

Pierre har spelat och turnérat med sin 160 kg tunga B3:a i över 30 år. Ett spelande och turnérande som har resulterat i en hel del live-,tv-radioframträdanden och skivinspelningar. Bl.a. Ulf Wakenius, Lisa Nilsson, Nils Landgren, Blacknuss, Marie Fredriksson,Victoria Tolstoy, Svante Thuresson, Nils-Bertil Dahlander Bernard ”Pretty” Purdie, Peps Persson, Sen kväll med Luuk och Dominans.

Pierre samarbetar mycket med Svenska Hammond och Hammond Europa, och är ett affischnamn för Hammond. Det har bland annat resulterat i en turné till Holland och Belgien hösten 2002. .

Pierre Swärd Hammond Jazz´n Soul Group siktar motframtiden

Ladda ner pressmaterial

Bokning och information : pierre.sward@telia.com

 

Back to english


Kontakta webmaster

To the top

 

 

 

Photo: Ingvar Eriksson/ Jemtska Hammondsällskapet